adamiamelia

Monday, July 30, 2007

When Daddy cooks

Last Friday lepas balik keje I was contemplating what to cook for dinner when suddenly out of the blue..

“Yang, biar abg masakla harini!”

Wah, what a pleasant surprise! Not only that, he also insisted I shouldn’t help and should just rest! And so mak buyong pun bersenang lenang dpn tv while Daddy bertungkus lumus memasak didapur.



My husband ni kalau masak mmg kemas la dapur tu. Selalu I dgr org komplen laki diorg kalau masak habisla dapur mcm tongkang pecah. But dia ni tak, terbalik pulak. I masak semak, dia masak clean jer..ala-ala Jamie Oliver punya kitchen la..hehe.

So menunya :

Ayam kicap black pepper

Mushroom stir fry

Teringat lak zaman bercinta study kat UK dulu. At my rented house we take turns to cook but only 4 days a week (sbb 4 org share 1 rumah). So the rest of the week tu I selalu kebuluran. So kadang2 cik abg ni bwkla lauk yg dia masak (if it’s his turn to cook at his house) to the it centre, tmpt kitorg dating study to feed girlfren yg kebuluran itew…huhu..
Berbalik pada citer Naked Chef Jamie Oliver tadi, nilah hasilnya;


Sedap tau!

Adam, nanti blaja masak ngan Daddy ok…

To my favourite Chef, thank you so much! Yummy!

3 comments:

along said...

bertuahnya badan... bilakah lelakiku nk masak kat umah merangkap mengemas sekalik. huhu.

mummytobe said...

along,
casually show him this blog. sementara entry "daddy cooks" masih di atas sekali. hehehhe..

along said...

haha. tak bole..tak bole.. majuk plak kang. musti ckp "nk compare la tu"
huhuhuhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: