adamiamelia

Saturday, October 27, 2007

3 weeks update

The thing that surprises me the most about motherhood is the love I feel for my baby. To anyone who is contemplating whether it’s too soon for them to have a baby, my advise is, just do it..it’s never too soon! Seronok tau ada baby ni…taktau nak describe..

Characteristics of baby Adam masa baru lahir;
-Banyak rambut, halus, and ada sideburn panjang mcm Daddy
-Kuku gelas mcm Daddy
-Skin kadang2 gelap/merah esp bila dia nak nangis and kadang2 putih bila dia calm
-Muka ada org ckp mcm Daddy, ada org ckp mcm Mummy
-Kecik je dia…2.7kg
-To me dia cute sgt!

Perkembangan baby Adam after 3 weeks;
-At around 1-2 weeks dia dah suka angkat kepala lama2, mcm kuat je leher..i wish I could put the video here
-Banyak menyusu every 2 hours approximately, dah tembam sikit
-Suka burp ngan Daddy. Actually bukan dia burp pun, dia syok tido kat Daddy’s chest
-Alhamdulillah tak meragam
-Pandai mengerengkan badan sendiri bila tido
-Tak suka mandi, time ni lah kalau nak dgr suara dia meraung
-Badan ikut temperature Mummy. Tak boleh sejuk2. That’s why dia tak suka mandi kot
-Masa breastfeeding suka tutup muka dgn tgn
-Suka kuarkan tgn dari bedung
-Byk expression muka. Senyum, masam, muncung, ketawa..even tgh tido pun.
-Tak heran pun kalau kite lambat tukar pampers dia. Tapi kalau lambat feed dia bila dia lapar…siapla…
-Lebih berjaga mlm daripada siang

As for myself, my recovery is going well, I think. The whole “toilet issue” I was worried about takla seteruk yg I sangkakan. My auntie who is a nurse told me the doctor did a good job with the stitches and I’m healing well. Sakit/sleep deprivation ada la but tgk muka Adam sejuk je rasa.. I hate berpantang though, it’s the only part of having a baby that I really hate. Makan sayur pun tak boleh..buah pun tak boleh..mana nak dpt energy. Mandi tak boleh cuci rambut, my hair stinks! I wish I’d gotten dry shampoo like Along. In the first week I used pilis, param, barut etc..My body stank of yucky herbs and my clothes had yellow stains all over. I sweat all the time sbb sentiasa kene pakai barut, stoking, selimut. I had to ikat my hair high and stick a paku in my hair. The paku tercocok kepala I a few times, nasib baik tak kene baby. I feel like I’m being punished for having a baby.Hmm..mcm2 la…with my hormones lagi yg cause me to cry uncontrollably..maybe tu yg dipanggil baby blues..


BUT, having Adam is definitely worth everything, no contest.


Selalunya Adam tido jer..

Kadang2 je bangun buka mata mcm ni..


Adam senyum tgh burp ngan Daddy


Adam and Mummy

5 comments:

Shah-Azz, Inc. said...

sooooooo....comeelllllll....kongratulasi puan aida!...aku nak charted dukung baby korang nanti okeh..

mummytobe said...

comel kannn..hehe
jemputla dtg visit Adam..bleh dukung dia..he smells heavenly

auni said...

congrats aida!

keciknya nampak baby adam compared to his mummy.hehe

mummytobe said...

auni,
tu sbb mummy dia yg besaaarr..hehe
skang Adam dah tembam sket..

w said...

1997 were not accepted after review of the November 27, 2001, the review of trademarks and the decision of the judges will.The registration of the mark "Hermes" 10 กรกฎาคม 2009, Elmes, revocation markups and commissions, international adjudication, applications for registration of a trademark dispute.The review committee to review the magistrate judge and trademarks on May 3,Cheap Louboutin Ankle Boots 2011 for the brand, "Hermes" is Elmes during the persecution of the judge is not satisfied.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: