adamiamelia

Wednesday, June 10, 2009

Baby @ 8 weeks

So…I’m 8 weeks pregnant.

I’m a little hazy on the dates of my last period but the doctor has given me an approximate due date of 18 January 2010. My birthday’s on the 17th Jan, so it will be a nice birthday present J.

During our trip to Scotland, I was really exhausted and thus had some spotting and bleeding for a few days. We went to the hospital and had a scan, it looks like the baby’s ok. Saw his/her heartbeat. Alhamdulillah..no more bleeding since.

So far I’m getting nausea as usual, but it’s not so bad. But I’m reacting badly to food smells again, like with Adam. I don’t know how I’m going to cook..dulu kat Msia bolehla beli..ni kalau I tak masak, nak mkn ape..i try masak bende yg kurang bau la so far…mcm sup..sambal2 mmg mabuk tak ingat..sampai ke esok pagi the smells bother me..To Aina, we’ll figure something out ok..

Saya mengidam nak mkn tomyam…dan maggi tomyam..sape ade maggi tomyam cap Ruski? Boleh poskan kat saya tak….hehe…terasa nk mkn yg pedas2…yg ade cili padi…maybe this baby’s as feisty as Adam..hehe..

Adam mcm fussy sikit..dia tau ke dia nak dpt adik? Kadang2 nampak dia nak extra attention from me..asyik nak dukung pulak..saya takut nak byk dukung sgt..kang effect baby pulak..tapi sian kat Adam..

Hope this pregnancy goes well…

20 comments:

diana anuar said...

awww..poor thing...takder maggi tomyam ker kat sana...give us your address and we'll send you a box of maggi tom yam k...seriously...u know what my younger sis pun pregnant gak...kalau nak makan something tu mesti kene cari punya..hahah...anyways, pray all the best for you and this pregnancy. :-)

Zuhaini said...

oh.. kesiannya.. meh la bagi alamat, kami pos ya! kesian sangat kat mama adam ni.. dah la di perantauan, mengidam pula tu.. :(

rOse said...

18 jan is my beday too. we are one day apart. tak sangka.
kesian nyer ngidam segala tomyam... nak rempah tomyam?

Aishah Megahasz said...

Salam Aida. Welcome to the club :D. Don't worry, dukung je Adam. Kesian dia.... Aishah babywearing Hadif sampai pregnant 4 bulan lebih tau. Lepas tu tak larat dah sebab sakit pinggang. Lagipun dah dapat kaki dia tak nak dah dikendong lelama. Kalau tak larat jalan, abah jadi mangsa pulak.

Mamamarina said...

aida.. Im happy to post it for you.. kasik le address

ida khairani said...

same with me here, dear. nazhan pun nk dukung2 sekrg and aku pun terasa maggi tomyam sangat sedap. just had one last nite. due date aku tak sure, terlupa sebenarnya. kira sendiri dpt lain, doktor klinik dpt lain. tp mmg jan 2010. tunggu aku p hospital plk, tgk bila date gynae nak bg. ha ha

yan said...

aisyeh.mengidam yer
nanti saya tanyerkan my sis yg duk leed,ader tak stok magginyer lagi..InsyaAllah kalo ader nanti bg address ya..take care ya!

kemaryahya said...

wah..ramainye nak post kan maggie tomyam kat aida. nak paling cepat pesan kat aina utk bawak lah aida. she;s coming in mid june kan?

aida, tajuk blog ko kene tukar dah..ni coming 2nd baby ni..huhu..

halinazairi said...

18 Jan is my birthday!! yeay..

kamaruk maggi. susah ni.

take care

tuty said...

laaa siannya aida. nasib baik nak mkn maggi je. kalau dibuatnya nak mkn tomyam yg mak masak ke, pak ngah masak ke, lagi haru nak dpt.

rasanya kalau your body kuat, boleh je dukung adam, sbb i still dukung my son (adam) skrg. i am now in wk28. sama la, he seeks for extra attention.

take care aida~!

Anonymous said...

aida.... chinatown ade kot maggie tomyam... tapi cap RUSKI.. mmmm... kalo nak bley jek pos from here..tak basi.. hari tuh aku mengidam nak makan kebab sheffield... nak mintak kmie poskan, nanti basi laks... byk dah kedai kebab kat kl nih aku carik, tade satu pon yg same..I'm now 30 wks.. expecting twins.. maybe due dalam mid july onwards. ko jgn buat keja2 berat... go slow.. take care dear! - shik razali

Anonymous said...

insyaAllah aku akan bawak seberapa yg byk.. cap ruski aku bawak, cap maggi pun aku bawak.. can't wait to see u n adam! (n taufiq :P) ~aina

babynadhrah said...

just heard the news.. congrats aida!!... adam dah nak dapat adik & kawan.. when will nadhrah?

MommyAdam said...

diana,
alamak so sweet of you to offer! tq! tanaklah susahkan you..

zuhaini,
wah lagi satu baik hati..tq so much! malunye..

aishah,
boleh ye babywearing through pregnancy?fuh lega..oklah..boleh buat balik mcm biasa..tq!

marina,
tq dear!! sib baik ade kawan aku nk dtg sini offer nk bwkkan..but tq for the offer!

ida,
congrates!

yan,
ur sister kat leeds ek?tq! ade kawan nk tolong bawakkan..

kemar,
tulah..been meaning to change it..tapi tak tukar2 lagi..lupe cane nk buat..

farid,
wah seblah2 la birthday kite..hehe

tuty,
really?alhamdulillah..so i guess bolehla dokong adam mcm biasa..

syik,
kebab sheffield kedai mana yg ko ngidam tu? yes i heard u're expecting twins..my God..mesti comel2 sgt2..

Aina,
i LOVE YOU!!! heheheh mcmana ko boleh jumpa cap ruski?? tq!! can't wait to see you and badiuz too!!

nadhrah,
insyaAllah ur turn soon..buat muka cute mintak adik kat umi ok..hehe

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

MN said...

congratulations!!!!
take care!

JOELY said...

tihihi...sama lah kita aida...i pun allergic smells nieh...but lg worst i can't fruits as much as i want...kene jd picky pulak....or else..mmg mual2..then muntah....even thp kronik dh lepas...tp still mkn the same fruits...mmg start mual...

betul u ckp...kt mesia boleh lah beli...kt sini...nak xnk...kene msk jugak...mintak ur hubby mskkn..mcm we all...lunch mkn kt cafe uni...hihih....just dinner jer...tp yup..i pon suka mkn pedas...u try cr mi rusky tu kt chinese supermarket...ade rsnyer...

lelosani said...

aida..
congratulations!!!!!!

faezal said...

Aida..pakuda nak tanya..makuda asyik mabuk n tak bleh makan..apa yg masuk sumer kuar..takde yg lekat..risau gak kang xde energy. or masuk angin.any advice ker...

MommyAdam said...

hapi,
welcome!

MN,
thank you!

joely,
siannye you takleh mkn fruits..

lelosani,
thank you!

pak uda,
ala siannye mak uda..aida tak pandaila nak advise..cube mintak mak uda try different foods sampai jumpa yg dia boleh makan. mcm aida suka mkn pedas..ade kawan aida hanya boleh mkn buah,sayur n brown rice.kadang mmg takde selera langsung tapi kene paksa mkn jugak sikit2..tp jgn risau, normal jugak lose weight awal2 ni..nnt lepas 3 bulan insyaAllah naik balik berat badan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: