adamiamelia

Wednesday, November 5, 2008

Adam @ 13 months

He came up with the most powerful weapon – his smile! Ok, his smile has always been cute…but now he does this really bersungguh-sungguh punya smile until his eyes all crinkled up and would definitely make others smile also, or laugh! And he knows when he does this takde sape can marah him! Ayyo…nak marah pun tak jadik ok…after he’s been cheeky/naughty dia kasi flash itu smile!cis…alamak gamba kat hubby pulak..later I upload here…


Not enough with the smile, he developed lagi skills to charm people, strangers including. When we’re out in public and he sees someone he likes, mulalah dia buat skill dia..mula2 dia pegi dekat org tu (if he’s on foot), then dia stare je kat org tu lama giler…until the person look back at him…then dia flash smile dia..and buat gaya comel..kadang2 tu dia buat2 malu pastu nyorok2 main cak2..it always end up with the person completely charmed and start to come and play with him! Pernah sekali dia buat mcm ni dekat driver lori yg tgh drive dlm lori dia, yg adam pulak in our car dlm carseat dia…tgh kat traffic light! Sempat tu dia main cak2 dgn driver lori sebelah! Yg mamat tu pun layan jugak…hahaha….


senang2 je korang cair dgn Adam yer..


He likes to play with my belly button while nursing..apekah ??? geli tau! Hehe..lepas tu khayal..then terus tido..hehe..sometimes when he’s bored tgh baring2 I caught him playing with his own belly button…hehe..

He learned to wave bye-bye. Blaja sendiri ni cos I never taught him pun. He must’ve observed then ikut jer. Now asal sebut bye je dia pun wave…cute! Also waves to say Hi! And Come here! Kadang I kat dapur dia wave2 panggil I soh dtg kat dia…hehe…

Lagi satu dia belajar sikat rambut…ini I just discovered yesterday. Dia belajar sendiri jugak ler kot ni…normally I sikat his hair using his own hairbrush. Yesterday he found my hairbrush and was playing with it..normally dia cuba nak masuk mulut je..tapi smlm dia dok sikat2 rambut dia sendiri dgn my hairbrush…hehehe…klaka tgk..

I think he’s getting over his ‘put everything into mouth’ phase, finally!! (hopefully!) skang kalau dpt kertas dia bawak jalan2 atau main koyak2..kurang sikit nak masuk mulut..(tp still masuk jugak kadang bende2 kecit2 yg dia suka kutip2)

Dia sgt suka main air…asik2 berjalan masuk bilik air jer..hish..



He loves cheese! Bila nampak je sape kluarkan cheese dr peti ais…mula la dia bising..soh cepat sikit kasi dia cheese tu! Sup pun suka....rice cracker pun suka..mmg suka mknlah! Tapi badan kenit jugak...hehe..

Semenjak Adam masuk toddler class dan berpisah dgn Cikgu Fatimah, cikgu favourite dia dekat baby’s nursery...dia dok nangis je bila sampai school..dulu punyalah happy melompat terus kat Cikgu Fatimah..tapi baby’s nursery kat sebelah je..bila balik dok panggil2 lambai2 kat Cikgu Fatimah..kadang2 tu i nak amik dia, tgk2 dia dah kat rumah sebelah, berkepit dgn Cikgu Fatimah! Hahaha....


Happy 13 months birthday Adam!

11 comments:

Mommy Lyna said...

skg drg tgh proses copy mengcopy kn? hopefuly tesedar cptla if buat samting -ve, nanti kena copy!

neway rindula nk tgk Adam. ble nk jumpa lagi. bole main cak2 dgn Hafiy..

semoga Adam sihat2 selalu.

ummi sa'eed said...

hehe..cuba kasi rambutan kat dia...tgk dia sikat rambut tak. that was what sa'eed did.

Ninie said...

hi, 1st time reading ur blog here...sgt comel ur sons... :-)
dia suka main air yer?

Pakcik Perut Buncit said...

rindu Dadam...
nanti jumpa Uncle, Uncle ajar swimming k?

chun said...

cutenye dadam! lame tak jumpe.. bile nak dinner sama nih?huhu.. dot, nursing cover xde jual ke?

diana anuar said...

Awww...
Adam, you r so lucky to have a wonderful and loving mother as Aida...happy 13th month..
btw, masa bln pose i thnik i saw u dkt ampang park..you were at the camera shop..but i wasn't wearing my glasses that time so samar2 je nmpk..nak tegur takut salah org..haha...anyways..love to see u face to face..truly..nk tgk baby adam yg famous ni...hihi...

tuty said...

waaah best kan baby dah besar. i was too looking fwd tunggu adam pandai jalan, i missed out to update his other copy-copy skills. best la ur adam pandai socialize, my adam penyegann sgt. jumpa org abis bwh ketiak bwh kaki semua dia masuk nak menyorok, tp sambil sengih2 konon.

Mamamarina said...

wooo Aida.. his smile really made me cair laaa... hehhehe pandai die ek..

MommyAdam said...

along,
i know..need to be careful of our own behaviour now =)

ummi saeed,
i remember that entry! saeed is so cute!

ninie,
welcome..i only have one son =) and yes..suka sgt dia main air...

pakcik buncit,
pakcik ni sape ye....

chun,
jom kuar sama...nursing cover tak buat besar-besaran la chun..kalau ko nak tell me..

diana anuar,
yes it must've been us..my husband looking at camera bags i think..laa nape tak tegur je =)

tuty,
ok what penyegan...lelaki melayu terakhir =)

marina,
cute kan...hehehe..marina..i want to meet your new baby la..

suryati said...

cant wait to jumpa adam this sun...so adam mikhael can meet mikhail adam hehehehe...so cheecky lar his smile, if i tgk pic baby mcm nih, rasa nak terbang jer blk umah

precious innocent said...

tgelak i baca pasal dadam suka play dgn pusat u...

ryan pulak, baru je blajar korek pusat i... ha ha... mmg lawak giler aaaa

bebudak... mcm2!!!

-mama emma-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: