adamiamelia

Monday, December 28, 2009

Pesta Sushi

Recently I've been craving sushi..but you know how pregnant ladies cannot eat sushi, right...sbb ikan2 raw tak masak kalau pegi kedai..don't knowlah this pregnancy asik nak mkn bende yg tak patut mkn jer..anyways, during Cikgu Julie's visit we met 2 other ex-cikgu STAR, Cikgu N and her husband, Sensei..ni kes cikgu STAR kawen sama cikgu STAR la ni..hehe..they're here in London, studying..they're just the most adorable couple..Sensei ni org Jepun...jadi Cikgu N pun pandai masak masakan jepun tau...fuh...mmg rezeki saya...diorg siap dtg rumah saya bawak segala ingredients dan tolong masakkan saya sushi! alamak how lucky am i...

Cikgu N punya tertib masak pun dah sama mcm org jepun daa...punyalah sabar...susah giler rupenye nak masak...

Cikgu N tgh ajar mcmana nak gulung sushi tu...

Ni antara sushi2 yg dah siap...sedap giler fuh...i got first pick sbb org mengidam kononnye...haha...

the happy couple...thank you so much masakkan saya sushi ye!!

Sensei pulak ajar mcmana nak gulung yg bentuk kon tu..ape..sashimi?tak ingat nama..

Tu dia lauk2 dia yg masuk dlm sushi tu..kitorg buat pesta sushi la smlm..masing2 try gulung sendiri..mmg seronok betullah..last night was Cikgu Julie's last night here..

Semua dlm gambar ni either budak STAR or Cikgu STAR..kecuali budak kecik kat tgh yg sengih macam kerang busuk tu...

Harini Cikgu Julie and Zaid nak balik dah...waaa...sedihnya....Adam mesti nangis ni karang...we really loved having you guys here la Cikgu..Adam mesti miss Zaid..take care on your way back...

15 comments:

~ZuE~ said...

alamak..mcm sedap plak i tgk gmbr2 ni..mcm nak cari sushi jugak laa..huhu

Ernie Khairina said...

so cute, so nyum2

Kak Safurah said...

Remember me? (ye laa kan, although we spent two weeks++ on a group trip but that was the only time we met) Just wanna say hi :) wow... dah nak dua orang ye? Congrats!

Anonymous said...

how lucky u r aida. btw, cant wait 2 c ur little baby :)

chun said...

aahhh..sedapnye sushi. yg masak sendri bole mkn ek? aku dulu pregnant pon ngidam sushi tapi tahan jela. tak terpikir plak nak buat sendri..nmpk cam senang je. hehe..yes aida, u r one lucky mommy! ;)

Anonymous said...

aida your hubby STAR batch bila?

Wiera said...

kon = temaki

sashimi = raw fish

Anonymous said...

do u mind sharing the recipes?
esp how to make the 'nasik' tuu.
craving for it tooo

MommyAdam said...

Zue,
carilah..mmg sedaplah..hehe

ernie,
dah2 ko takleh mkn..hehe...boleh2, asal jgn yg ade raw fish..

kak safurah,
cop, my memory very bad..akak ke yg couple baru kawen dulu masa kelana konvoy tu?

anonymous,
i can't wait to see her too :)

chun,
aku pun tak terpikir nak buat sendiri..kebetulan jer jumpa cikgu N and hubby...very lucky..

anon2,
STAR batch 99..

kak wiera,
tq! lama tak hear from you..mcmana dah byk ke buat sewing project from ur new machine?

anon3,
the nasik tu senang je pakai beras jepun. kalu takde cuba try beras pulut. cuci2, rendam at least setengah jam..masuk rice cooker. air dia very vaguelah recipe sensei..dia measure style jepun celop tangan. 5 cawan beras, air dia mcm satu takuk kat jari..kire very little water compared to kalau kite masak nasi biasa...

zailamohamad said...

wah seronoknya gulung2 sushi!!

Nurhafizah Fauzi said...

looks susah nak buat je? kalau rajin nanti ko email aku step by step nak buat tu aida..nak try la

Anonymous said...

tqvm dear kerana melayan kerenah kami STARIAN....dah leh seronok dpt jumpa Aida & Adam... dtg lak STARIAN ziarah wow Allah saja yg tau betapa gembiranya reunion di London.
Anyway sorry ek kalau gelagat mereka tak menyenangkan Aida (ketika Aida sedang sarat dgn baby girl) Tapi yg pasti Adam had a great time di kelilingi STARIAN..
TQVM again moga Allah berkati hidup Aida sekeluarga...dunia akhirat...

lailasani said...

wowww.. sedapnyee.. i rindu sushii!!!
err.. muka u punyeelah serius... tekun sungguh tu belajar.. heheheh

Anonymous said...

Rindunya kat senyuman Aida....dalam penat2 pun masih boleh tersenyum.. bertuah Taufik & Adam.
Semakin berdebar ke....check-up mcm mn.. ok kan...
ada 352 hari nak jumpa kat London lagi..ooopsss tinggal kurang 3 bulan nak jumpa di ipoh....

MommyAdam said...

zaila,
syok!tryler..hehe

fizah,
alamak aku pun org tolong buatkan...mcm pandai je nak kasi step by step lak...hehe

laila,
concentrate tuh...konon nak wat sendiri nantikan...haha

cikgu Julie,
we all really miss you too!! rasa kosong jer rumah ni bila cikgu and Zaid dah balik tau...taufik ckp Zaid nangis yer...cian dia..he is a genuinely thoughtful and responsible boy, well beyond his age. you raised him well. check up aida ok alhamdulillah...aida dah kurang berdebar dah..dah makin excited nak jumpa baby girl...nanti bila balik msia kitorg dtg kacau umah cikgu yer....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: