adamiamelia

Wednesday, April 23, 2008

Green Photoshoot and green Sock Monkey!!

Last weekend we went to Alamanda for a photoshoot session in GREEN! Hubby is practicing his photography skills..Adam and I jadi modelssss….hehe..

Adam awal2 lagi dah usha kolam air tu...



errr..mommy...pool ni kan....mcm best jer...

mommy... nak swim!!!!

Tq Daddy for taking beautiful photos of us =)

Along..bila nak dtg KL..buat photoshoot in Red pulak….hehe..

******************************************************

Last Saturday we celebrated my cousin Hakeem’s birthday. He’s 9 this year. Guess what he requested from me for a birthday present?

the birthday boy

“Kak Long, tolong buatkan sock monkey untuk Hakeem mcm Adam punya…..”

Wah I never thought big (relatively) boys would love sock monkeys too! I was more than glad to make him one…

green baby monkey

I made this using a shorter pair of socks so it turned out pendek/kenit….my husband ckp monkey ni mcm takde badan jer…hehe..but kinda cute…I’m sensing more short monkeys coming…hehe…

11 comments:

mama ryan said...

cute je green monkey nie.. mentang2 la kita dlm bulan 'green d earth'..

kalau la u leh buat lion sock kan best... nak gak beli... hu hu.... nak buat sdiri, errr kemalasan melanda jiwa........

Ernie Khairina Mahtar said...

dot,
why dont you open a store, selling homemade mcm nih..
mesti gempak..
buat online store je..
sgt menarik, dot! buat la..cute jer..
aku support sunguh2!

chun said...

nak sock monkey gak!!!! ;p

suealeen said...

kalau adam kak sue memang pantang jumpa air.. dia punya kaki kalau dalam air automatik je terangkat. ada harapan jadi perenang ikut ibu dia.

rajin aida ni ye wat handcraft ni.. teruja tengok..

MommyAdam said...

mama ryan,
taktau pulak skang dlm bulan green the earth tu...hehe..ala tak pandaila wat lion...nnt i cari tutorial...hehe

ernie,
nak2..tapi takde masa nak buat..ni pun byk project tak sempat siapkan..

chun,
big girls pun minat sock monkey ker???hehe

kak sue,
adam suka sgt air kalau mandi dia slide down so that boleh rendam badan dia semua dlm air..tapi dia mengada takleh air sejukkk.....cit..new hobby la buat sewing skang kak sue =)

along said...

nakgi KL! i try cr time utk kami berdua ada meeting kt KL hehe. tp posibility plg besar ms raya jela leh blk bersukaria :(

[hopefully my FIL dh recover].

i dgn hafiy xde projek lain selain jom kita kemam2 susu. hehehehe.

MommyAdam said...

along,
ok i doa korg cpt2 ade meeting kat kl...hehe...

mOmmy of Triplets said...

wahh...tat's priceless!!! bday boy mintaq ur handmade bday gift. i would feel sooo flattered if org request for such give. malangnye i aint have the hand for sewing such toys =(

prifiz said...

wow hijaunye...menarik! btw tbl ada buat babywearing free workshop on sat, 10th may at 3p.m. at The Baby Loft - Parenting Resource Boutique @ Desa Parkcity.

MommyAdam said...

mommy of triplets,
i think you pun boleh buat..although i'm not sure you'll have enough hands (one hand on each baby...3 babies, 2 hands..hehe)

prifiz,
hey tq so much for the info!!! i really2 want to go!! although i taktau that location....

prifiz said...

hi! lupa nak kasik u map :P u register dulu kat sini http://www.thebabyloft.com/catalog/contact_us.php
inquiry > Babywearing 101 - free workshop
map dia kat sini: http://www.thebabyloft.com/catalog/map.html
i dah register ihiks :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: