adamiamelia

Monday, April 28, 2008

hantu susu

Adam in carseat


One night while cruising in the car…

Adam: *relax,silent*

Suddenly,

Adam: Uwaaaaaaaa!!!!!!!! *thrashes from side to side, pulling at seat belt as if the world is coming to an end*

Mommy: Nape ni dam…Are you ok? Adam stay in carseat ok..dangerous if Mommy take you out…*tepuk2 Adam*

Adam: Uwaaaaaa!!! Aarghhh!! Arrghhh!! Uurghhh!!

Mommy: Ok Sayang Mommy hold you ok….*take Adam out of carseat*

Adam: Uwaaaaaa!!! Aarghhh!! Arrghhh!! Uurghhh!! *kicking, turning, jumping*

Mommy: Adam…what’s going on..Adam lapar ke ni…tadi Mommy baru je feed kan..nanti sampai rumahla Adam minum lagi ok…boleh Adam terus tido kat rumah kan… *tries every position without luck*

Mommy: Sigh…sian anak Mommy…ok2 kite minumla eh…*lift up shirt*

Adam: * terus berhenti crying, latch on*

Adam: kikikikukkukikikukik!! *giggles while feeding*

Daddy: Habis di kudanye Mommy…

Mommy: @#$$@@$$@@!!!???!!

10 comments:

intanjameel said...

my son pun lebih kurang mcm tu la. mula2 nagis macam nak rak, sekali nampak nenen boleh sertamerta gelak2. boleh gitu?

suealeen said...

lagi satu cuba dia tengah nangis tu cuba bagi dia kat ayah dia. nangis lagi kuat ada la.. isk mak aku ni buat2 tak paham plak..

along said...

hobi adam ialah menyusu. hehe.

hehe. hafiy xpenah nangis nak susu. tp skg ni dia suka jerit2. tp kt umah je. kat luar umah dia xnk nyusu.

MommyAdam said...

intan,
akal dah panjang...hehe

kak sue,
btul tu...kalau pass kat Daddy mula la dia jerit Ma!!

along,
kalau dia tak nangis camne you guess bila dia lapar...

along said...

dlu i kene pandai2 offer, kalo silap offer dia menjerit taknak (kecik ati tau mak ni... offer susu anak takmo huhu). skg ni dia ada satu 'bahasa' kalo nak susu. cute sgt. hehe.

kalo nk merasa nikmat menyusu dia, kene kasik time dia mamai2 terbangun tido... kalo x dia either menjerit2 xnk or isap kejap, pandang benda lain kejap, isap kejap, main2 kejap. phew~

iza said...

anak sya baru berjinak dgn susun..tapi masih takberapa laju..sonok kalu peminum...ni dia at her age baru 11 kg

MommyAdam said...

along,
camne tu bahasa dia?hehe..

iza,
iman masa kecik2 pun tanak susu ke? kecikla ye dah nak masuk 3 years baru 11 kg...

suealeen said...

aida.. u've been tagged by me...

wan said...

comel comel..

my baby pun gitu. mengamuk sakan tapi bila sua je cik nen, terus gelak2 main2.

bukan minum susu pun :)

MommyAdam said...

kak sue,
orait kak..i'll take photos today..pictures coming up soon..

wan,
saje je diorg mengenakan mak sendiri yer..hehe..the joy of breastfeeding is just endless...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: