adamiamelia

Tuesday, September 1, 2009

Chef Adam

Chef Adam really loves cooking. He would give up watching SpongeBob just to 'help' Mommy cook dinner. Yesterday Daddy bought him his own little kitchen..and he was thrilled! Straightaway he worked hard in his kitchen...cooking...cooking..

very busy Chef
You see the oven glove that is too big for him? I tried to take it off, but he got upset and insisted to put it on again! Of course! How can you be a Chef without oven gloves?? silly Mommy...

thank you Daddy!
All day he was occupied...busy in his kitchen. After he's done he put the food in little plates with fork and spoon and let Mommy and Daddy taste them. Oh...yummy!

alhamdulillah the kitchen wasn't very expensive, but already he's learning so much. I am amazed at how much he's picked up from watching me cook. So funny watching him demonstrating what he's learned..and how he uses his imagination...

16 comments:

Ernie Khairina said...

i just finished my cooking kat bawah tadi, saje2 je browsing thru blogs and..eh comelnye tempat masak2 adam ni..haih.. comel sgt!

Ernie Khairina said...

p/s siap ade hood lagi dengan tempat gantung2 pisau ke ape tu..comel..
kalo ade pink, kompem aku nak =)

dijadeja said...

wow bestnya! konpem kat malaysia xde..nak kirim satu bley?

chun said...

dot, comelnye dapur tuh..kalo anak sedara aku nmpk kompem meraung mintak beli.

Adam nmpk sgt excited memasak bole tak? nanti aunty dtg nak rase adam masak ek ;p

MommyAdam said...

ernie,
ko ni kan..asik memasak je...mithali betul...eh ko nak kitchen kecik pink buat ape...(aku rase ade..tp mahal sket, brand lain)

dijadeja,
eh takde ke kat msia?betul ke nak..nanti i cek shipping bape..

chun,
muiz tanak masak ke?hehe...eh sedap tau adam masak....meh dtg rasa...

MaMa DhiYYa said...

cutenya Adam buat muka..
Siap ada glove lagi...
ehem..ehem.. nak kirim juger... boleh... hehe ;p

Lan0stZz said...

ada kat mesia kitchen ni tapi mahal belebey. pls check for me aida the price over there + shipping. tq.

auni said...

cute gila lah adam dgn tempat cooking dia.too bad haritu tak sempat jumpa kat saarbr├╝cken :(
kalau tak boleh jumpa adam yg femes ni.

Ernie Khairina said...

adam femes..dengar tuh.. (adam tengah wat ape tu..)
aku mesti la nak pink..favorita..persediaan cheh.. =)

p/s ntah la suke terjaga malam (now 2 am) pastuh turn dapur cari/buat makanan

Nurhafizah Fauzi said...

aida,
kitchen ni kan adalah idaman aku dari kecik ..everytime jalan2 kat toys r us dulu, nak sangat! tapi mahal kat sini.smpai dah besar dah pun ha... tapi sgt cute, mmg best

nanti kalau adam nak kacau2 ko kat dapur ko boleh suh die masak 'lauk' die sendiri kat kitchen die..hehe

MommyAdam said...

mama dhiyya + lana,
wah ramai pulak minat yer..nanti i cek..taktaulah murah ke kalau dah campur shipping and convert duit pounds...cuba cek kat msia bape dia jual kitchen mcm ni...

auni,
wah famous ke...hehe. tulah terpikir gak nak jumpa u haritu...

ernie,
terjaga tgh2 mlm cari mkanan?ko pregnant ke???hehehe...

fizah,
dah try td soh dia masak time aku nak masak dinner..tapi dia tetap nak nyibuk jugak...hehe...

chun said...

dadam..tu nmpk drumstik kaler kuning tu. masak lomak ke adam? sedapnye.. dot, aku nak gak! tlg tanyekan price+shipping nye berapa ek.

Ernie,
kaler pink? kompem ke? huahuahua..

fiza said...

adam comel gilaaaaaa..especially gambar 'thank you daddy' tu..rasa nak cium2 + cubit2 jek..

kemaryahya said...

aida, berapa lama eh ko kat sana?
tgu baby aku besar la baru nak pesan. hahah. tp harga shipping je dah berapa la kan...

AppleCrux said...

Hi there..wah menariknya kitchen tu..i pun nak jugak lah...hehehe..

ajan said...

OMG he is just adorable!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Message Non-Alert Script: